15.04.21

AutoBinck subsidiary Fleet Support acquires Belgian Gloriant

Mobility is becoming more international – and so is Fleet Support

Corporate mobility knows no limits. Employees are becoming more mobile, that mobility is becoming more diverse and companies are eager to facilitate and manage their mobility at an international level. These trends are giving rise to new momentum and opportunities for growth. This is why Fleet Support – which leads the Benelux market in fleet management – is joining forces with Gloriant, an international expert in fleet management software and outsourcing.

 

Gloriant: XPOfleet and mobilitypower
The Belgian-based Gloriant consists of two entities, XPOfleet and mobilitypower. XPOfleet develops fleet management software that enables businesses to efficiently manage their own vehicle fleets and other mobility services. Like Fleet Support, mobilitypower specialises in fleet & mobility management (outsourcing). The combination offers clients a unique comprehensive package of innovative software and cost-efficient fleet management.

 

Broadening the international proposition
Through this acquisition, Fleet Support is strengthening its international offerings in the area of fleet management. The experience gained in the Netherlands in connection with the electrification of vehicle fleets and the flexibilisation of mobility and outsourcing can be applied in other countries as well. What’s more, XPOfleet’s fleet management software will enable Fleet Support to expand its existing portfolio of services: for instance, by supporting international organisations that choose to manage their own fleets with a high-quality software solution.

Gloriant operates in 26 countries in Europe, meaning Fleet Support is increasing its geographic footprint considerably. With the acquisition of Gloriant, Fleet Support now manages a total of 170,000 vehicles – making it a leading player in Europe.

 

AutoBinck Group
Fleet Support is part of Mobinck, a division of AutoBinck Group. The Dutch family business AutoBinck Group is a leading in the European mobility market and encompasses versatile ventures which focus on the mobility of the future.

The acquisition also serves to reinforce AutoBinck’s ongoing efforts in the capacity of a Mobility Service Provider. These efforts include managing vehicle fleets on behalf of commercial clients and managing the flexible mobility of clients’ employees. To that end, a wide range of mobility solutions is offered, including telematics, mobility passes, mobility budgets, carpooling and carsharing, Smart Parking, apps and platforms.

AutoBinck Group has a turnover of approximately €1 billion, operates in eight European countries and employs more than 1,600 people.

 

15.04.21

AutoBinck-dochter Fleet Support neemt het Belgische Gloriant over

Mobiliteit wordt internationaler en Fleet Support ook

Arnhem – Zakelijke mobiliteit kent geen grenzen. Werknemers worden mobieler, die mobiliteit wordt diverser en bedrijven willen dit internationaal faciliteren en controleren. Die tendensen zorgen voor nieuwe impulsen en groeikansen. Fleet Support, marktleider in de Benelux op het gebied van wagenparkbeheer, bundelt daarom de krachten met Gloriant, een internationale expert in fleet management software en outsourcing.

 

Gloriant: XPOfleet en mobilitypower
Het Belgische Gloriant bestaat uit XPOfleet en mobilitypower. XPOfleet ontwikkelt fleet management software waarmee bedrijven hun wagenpark en andere mobiliteitsdiensten efficiënt zelf kunnen beheren. Mobilitypower is, net als Fleet Support, specialist in fleet & mobility management (outsourcing). De combinatie biedt klanten een uniek totaalpakket van innovatieve software en kostenefficiënt wagenparkbeheer.

 

Verbreding internationale propositie
Met de overname verstevigt Fleet Support zijn internationale aanbod op fleet management gebied. De in Nederland opgedane ervaring met bijvoorbeeld elektrificatie van wagenparken, flexibilisering van mobiliteit en outsourcing, kan worden aangewend in het buitenland. Met de fleet management software van XPOfleet verbreedt Fleet Support bovendien zijn bestaande dienstenpakket, zo kan het nu ook internationale organisaties die voor eigen beheer kiezen ondersteunen met een hoogwaardige softwareoplossing.

Gloriant is actief in 26 landen in Europa, waardoor Fleet Support zijn geografische footprint aanzienlijk vergroot. Met de overname van Gloriant beheert Fleet Support nu 170.000 voertuigen en is daarmee een leidende speler in Europa.

 

AutoBinck Group
Fleet Support is onderdeel van Mobinck, een divisie van AutoBinck Group. Het Nederlandse familiebedrijf AutoBinck Group is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt, met veelzijdige ventures gericht op de mobiliteit van vandaag en morgen.

Met de overname onderstreept AutoBinck de ingeslagen weg naar de rol van Mobility Service Provider. Die behelst het managen van wagenparken van zakelijke klanten en het managen van flexibele mobiliteit van medewerkers. Hiervoor wordt een breed scala aan mobiliteitsoplossingen geboden (onder andere telematica, mobiliteitspassen, mobiliteitsbudgetten, carpooling en -sharing, smart parking, apps en platforms).

AutoBinck Group heeft een omzet van ongeveer € 1 miljard, is actief in acht Europese landen en heeft meer dan 1.600 medewerkers.

 

Fotobijschrift:
(V.l.n.r.:) Arnoud Oortwijk en Gert Vandersmissen (eigenaren Gloriant), Eugène Krabbenborg (algemeen directeur Fleet Support) en Hans Kwaad (CBDO AutoBinck Group).

 

26.06.20

Corona verandert zakelijke mobiliteit

Vrijwel iedereen is het er over eens dat zakelijke mobiliteit door Corona aanzienlijk zal veranderen. Onze commercieel Directeur Jaap van Daalen deelde zijn visie hierover in een interview aan Mobility Wereld.

Jaap van Daalen: zakelijke mobiliteit verandert in hoog tempo, blijvend. En het wordt er niet eenvoudiger op. Niet alleen bestaat er al een grote complexiteit in het aanbod van mobiliteit, ook thuiswerken en “waar mag ik werken” gaat tot de reële mogelijkheden behoren. De kosten van zakelijke mobiliteit zijn na personele kosten en gebouwgerelateerde kosten de hoogste voor organisaties. Is er een relatie tussen de gebouwkosten en de mobiliteitskosten? Wat is de wens van de werkgever? En die van de werknemer? Wat wordt de normaal?

04.05.21

EIFFEL kiest Fleet Support als mobiliteitspartner

Na een uitgebreide marktverkenning heeft EIFFEL Fleet Support gekozen als mobiliteitspartner. Het wagenpark van ruim 600 auto’s en het beheer van de circa 200 mobiliteitspassen zal volledig aan Fleet Support worden uitbesteed.

 

Service en duurzaamheid
Wie kent ze niet? De opvallende rode EIFFEL-auto’s met logosticker op de achterzijde. De auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en daarmee een belangrijk visitekaartje voor EIFFEL. Niels Schmitz, projectleider Mobiliteit bij EIFFEL: ‘Wij verwachten de komende jaren flink te groeien, het aantal EIFFEL-auto’s op de weg zal alleen maar toenemen. Dat is een kans om stappen te zetten in service, met meer flexibiliteit en een aanbod op maat. Ook duurzaamheid speelt daarbij een rol. Wat ons betreft is een succesvol businessmodel een sustainable businessmodel; wij bekijken continu wat wij kunnen bijdragen aan de wereld om ons heen. Het terugbrengen van de CO2-uitstoot van het wagenpark is een belangrijke doelstelling, elektrificatie helpt daarbij. Ons wagenpark is nu al voor 60 % elektrisch en we zijn zeker nog niet klaar.’

 

Een goede buur …
Vanuit de wens naar meer service en flexibiliteit ging EIFFEL op zoek naar een optimale mobiliteitsvorm voor de toekomst, door onder meer een uitgebreide enquête onder medewerkers te starten. Uiteindelijk werd de juiste vorm gevonden in de samenwerking met Fleet Support. ‘Heel erg gaaf dat EIFFEL behalve een goede buur nu ook onze klant is’, aldus Youri van Gogh, key accountmanager bij Fleet Support. Hij begon eind vorig jaar de eerste oriënterende gesprekken met Niels Schmitz, plezierige gesprekken met als eindresultaat een mooie nieuwe klantrelatie.

 

Next level
Fleet Support zal mobiliteit binnen EIFFEL naar een volgende fase brengen, met een aanbod dat (nog) beter aansluit op de wensen van de medewerkers en efficiënter en effectiever is ingericht. Youri van Gogh: ‘Met een geavanceerd wagenparkbeheersysteem, ons uitgebreide team aan specialisten en door gebruik te maken van de software van XPOfleet* kunnen wij heel efficiënt alle betrokken leveranciers managen en EIFFEL ook voorzien van glasheldere adviezen en flexibele, duurzame mobiliteit. Uiteindelijk draagt dat bij aan het werkgeluk binnen EIFFEL en daarmee de waardecreatie die EIFFEL zo hoog heeft zitten.’

 

* Onlangs nam Fleet Support het Belgische Gloriant bv over, een expert in fleet management software en outsourcing. XPOfleet van Gloriant levert (cloudbased) fleet management software waarmee bedrijven hun wagenpark en andere mobiliteitsdiensten efficiënt kunnen beheren.

13.05.19

Elektrisch rijden wordt de norm, mobiliteitsbudget populairder

Elektrisch rijden wordt de norm, mobiliteitsbudget populairder

In 2025 is meer dan 40% van de zakelijke fleet volledig elektrisch. Het mobiliteitsbudget begint eindelijk aan populariteit te winnen en werkgevers zijn niet echt bezig met beleid en uitvoering als het gaat om verkeersveiligheid.

Dat zijn enkele conclusies uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2019 dat deze week is gepresenteerd door Eric Vousten van VMS | Insight tijdens het Driving Business Event van Automobiel Management.

EV WORDT DE NORM

Het NZO brengt jaarlijks de situatie in kaart omtrent zakelijke mobiliteit in Nederland. Het onderzoek werd dit jaar uitgevoerd onder 760 bedrijven en 2.396 berijders. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat elektrisch rijden de norm begint te worden. Bedrijven zijn behoorlijk positief over volledig elektrische aandrijving en staan het veel vaker toe. De Tesla Model 3 is erg populair, maar ook modellen als de elektrische Kia Niro en Hyundai Kona staan hoog op het verlanglijstje.

TRENDBREUK

Een trendbreuk ten opzichte van vorige jaren is de toegenomen populariteit van het mobiliteitsbudget. De afgelopen jaren was een schijnbare tegenstelling zichtbaar: bedrijven bieden vaker een mobiliteitsbudget aan, maar zakelijke rijders liepen er niet warm voor. Dit jaar is dat anders: gebruik en interesse liggen beduidend hoger dan in voorgaande jaren. De nieuwe leasefietsregeling is bij werkgevers echter nog vrij onbekend, 40% van de bedrijven verwacht de regeling aan te bieden. De belangstelling onder zakelijke rijders is op dit moment echter nog laag.

05.11.19

EV made simple: in 4 stappen vergroenen en besparen

Steeds meer fleet managers krijgen te maken met elektrische voertuigen in hun vloot. Wanneer stapt u over naar een elektrisch voertuig en hoe zet u die optimaal in? Dat lijkt een complexe vraag. Fleet Support en Moove Connected Mobility maken het makkelijk. In vier slimme stappen stapt u over. Een combinatie van data, advies, implementatie en monitoring.

27.01.20

Fiets van de zaak | Nieuwe vorm van zakelijke mobiliteit

Als werknemer/werkgever is het bijna niet meer bij te houden wat voor opties er zijn op het gebied van zakelijke mobiliteit en wat de consequenties zijn van het gebruik ervan. Fleet Support inventariseert graag samen met u of het in 2020 interessant is om gebruik te maken van de nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling.

FIETS VAN DE ZAAK

Vanaf 1 januari 2020 treden de nieuwe regels omtrent de ‘fiets van de zaak’ in werking. Het kabinet is van mening dat ‘een fiets gebruiken voor zakelijk vervoer’ goed is voor het milieu. De huidige regeling, die sinds 2015 bestaat, wordt daarom met ingang van 2020 vervangen. Centraal staat een versimpelde methode om privégebruik te belasten om daarmee het gebruik van de regeling veel simpeler te maken.

WOON/WERK VERGOEDING

Voor een ‘fiets van de zaak’ wordt in principe geen woon-werk vergoeding meer gegeven. En dat is wellicht ook wel logisch, aangezien de (zakelijke) fiets juist bedoeld is voor dat woon-werkverkeer. Bij een auto van de zaak vervalt de woon/werk vergoeding immers ook. Maar er is wel een verschil tussen de auto en de fiets van de zaak: de fiets zal waarschijnlijk niet altijd gebruikt worden voor woon/werkverkeer. Bij slecht weer pak je misschien toch de privé-auto of het OV. Daarom is die spelregel inmiddels iets genuanceerd: bij woon/werkverkeer dat niet met de ‘fiets van de zaak’ wordt uitgevoerd mag alsnog een vergoeding verstrekt worden. Daarmee is, helaas, de vereenvoudiging van administratie weer wat verder weg.

VOOR WIE IS DE NIEUWE REGELING GUNSTIG?

Er zijn twee groepen medewerkers waarvoor een ‘fiets van de zaak’ gunstig kan zijn:

  • De werknemer die dichtbij werk woont en daarom geen of heel weinig woon/werkvergoeding krijgt;
  • De leaserijder die de vrijheid heeft om naast een leaseauto ook voor een leasefiets te kiezen.

AANDACHTSPUNTEN VOOR DE LEASEFIETS

De leasefiets is een relatief nieuw fenomeen en daar horen ook wat specifieke aandachtspunten bij:

  • Aanzienlijke prijsverschillen. Er zitten echt forse prijsverschillen tussen de leasetarieven van tweewielers van verschillende leasemaatschappijen. Shoppen loont dus
  • Geen standaard onderdeel van keuzeportal. Auto’s zijn in alle maten en soorten te berekenen, leasefietsen zijn echter nog een handmatige keuze.
  • Andere leveranciers. Naast de reguliere leasemaatschappijen zijn er ook andere aanbieders van leasefietsen. Op zich natuurlijk prima, maar wel een extra factuur- en data stroom en een extra leverancier te managen.
  • HR administratie. Vanwege de bijtelling komt er een extra salarismutatie in de HR systemen. Maar die is daar vaak niet op ingericht, er kan simpelweg maar 1 object (auto) aan een medewerker gekoppeld worden.

OP WEG GEHOLPEN OF JUIST DE WEG KWIJT?

In ons whitepaper ‘Fiets van de zaak’ vindt u heldere informatie over de mogelijke voor- en nadelen die deze nieuwe vorm van zakelijke mobiliteit biedt.

15.10.20

Fleet Support aan de slag voor Koninklijke BAM Groep

Fleet Support heeft een meerjarige overeenkomst getekend met Koninklijke BAM Groep. Met een wagenpark van circa 5.500 leaseauto’s in Nederland heeft BAM het grootste wagenpark uit de bijna 30-jarige geschiedenis van Fleet Support.

Fleet Support gaat middels haar Lease Rate Monitor (LRM) de leasetarieven van alle nieuw in te zetten leaseauto’s voor BAM in Nederland monitoren. Met LRM worden de leasetarieven van nieuw ingezette leaseauto’s gecontroleerd en vergeleken met de prijsafspraken, die BAM met haar leasemaatschappij heeft gemaakt. LRM toetst de risicocomponenten van leasecontracten, zoals restwaarde, reparatie, onderhoud en banden en borgt het prijsniveau hiervan. Hierbij wordt de database van Fleet Support gebruikt, waarin circa 65.000 actieve leasecontracten zitten. Fleet Support levert hiermee een belangrijke bouwsteen voor de uitvoering van de één-leverancier-strategie (‘single-vendor’’ –strategie) van BAM met betrekking tot lease en fleet management, waarmee BAM significante efficiencyvoordelen weet te realiseren.

03.05.21

Fleet Support GO: Mobiliteitsbeheer voor kleine en middelgrote bedrijven

Je wagenpark beheren kan een dagtaak zijn. Daar zijn wij ons als geen ander van bewust. Bij Fleet Support bieden wij organisaties al 30 jaar efficiënt en up-to-date wagenparkbeheer. Voor kleinere tot middelgrote wagenparken introduceert Fleet Support nu de “GO” oplossingen! Bij Fleet Support GO kun je kiezen uit GO Budget, GO Green of GO Happy. Zo helpen wij je kosten te besparen, te verduurzamen en/of flexibel om te gaan met mobiliteitsbeheer. Hierdoor profiteer je van al onze kennis en ervaring. In dit artikel leggen wij uit waarom Fleet Support GO ook voor jullie bedrijf werkt. 

Bekijk in de onderstaande video welke voordelen Fleet Support GO jullie bedrijf biedt.

 

GO Green

Het wagenpark is een van de grootste veroorzakers van CO2 uitstoot. Met Fleet Support GO Green helpen wij jouw bedrijf om deze uitstoot te reduceren. Dit kan bijvoorbeeld door deels of volledig over te stappen op elektrisch rijden. Je kunt er daarnaast voor kiezen om werknemers uit meerdere vormen van flexibel vervoer te laten kiezen. Door te kijken naar de behoeften van je medewerkers helpen wij je overstappen naar duurzame mobiliteit. Wij adviseren je graag, maar wij bieden je ook de mogelijkheid om het wagenpark volledig voor aan ons uit te besteden.

Klik hier om vrijblijvend een afspraak te maken

GO Budget

Het wagenpark is een grote kostenpost binnen je organisatie. Je wilt het dus goed geregeld hebben, maar er tegelijkertijd ook niet teveel voor betalen. Met Fleet Support GO Budget helpen we je bij het vinden van de meest ideale oplossing voor jullie organisatie. Uiteraard bespaar je met GO Budget kosten, maar wel volledig in overleg met jullie wensen. Daarnaast staan wij jullie bij met de optimalisatie van alle processen rondom wagenparkbeheer. Door hier aandacht aan te besteden, verloopt het wagenparkbeheer zo efficiënt mogelijk. Op deze manier ben je niet alleen minder geld kwijt aan het wagenpark, maar daarnaast bespaar je ook veel tijd. Benieuwd hoe je zo goedkoop mogelijk kunt leasen, zonder kwaliteitsverlies? Wij kijken graag met je mee.

GO Happy

De mobiliteit van jullie medewerkers is belangrijk. Met Fleet Support GO Happy helpen wij ze met mobiliteitsoplossingen waar ze blij van worden. Waar vroeger iedere werknemer een eigen leaseauto kreeg, zijn werknemers of collega’s tegenwoordig juist op zoek naar flexibele en duurzame mobiliteit. De ene dag gaan ze op de fiets naar het werk, de andere dag met de elektrische deelauto. Wij helpen jullie bedrijf om flexibel mobiliteitsbeheer voor alle medewerkers mogelijk te maken. Daar wordt iedereen blij van.

Met Fleet Support GO helpen wij jullie bedrijf graag bij het faciliteren van de mobiliteit van de toekomst. Meer weten? Lees meer over de voordelen van Fleet Support GO voor jullie bedrijf of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. 

01.04.20

Fleet Support vraagt leasemarkt om overleg en begrip

Van het invoeren van een bestelstop voor leaseauto’s tot het niet meer betalen van brandstofvoorschotten. De maatregelen die fleetowners ten tijde van corona kunnen nemen om in te grijpen op de mobiliteitskosten zijn talrijk. Maar de steun van de leasemaatschappij daarbij is wel noodzakelijk. Jaap van Daalen van Fleet Support ziet in korte tijd een ‘nieuwe werkelijkheid’ ontstaan. En roept leasemaatschappijen op geen eenzijdige beslissingen te nemen!

Topdrukte momenteel bij ’s lands grootste onafhankelijke fleetmanagement organisatie Fleet Support. Het beheert in totaal zo’n 60.000 voertuigen van diverse klanten, waarbij een klein deel van die klanten in deze coronatijd puur aan het overleven is. Klanten die vooral in de ergst getroffen sectoren werkzaam zijn, zoals de horeca en de luchtvaart. Maar alle overige klanten nemen ook maatregelen, weet Van Daalen. Uit kostenoverwegingen, waarbij er momenteel natuurlijk ook een forse afname is in de mobiliteitsbehoefte. “Bedenk dat mobiliteit voor een bedrijf zich altijd in de top 5 van grootste kostenposten bevindt. Daar valt tijdens zo’n acute crisis als nu veel te halen”, aldus van Daalen. “Er worden nu immers ook nauwelijks kilometers gemaakt”.

In een brief aan alle klanten, die vorige week de deur uit is gegaan, somt Fleet Support een aantal adviezen op. De meest gehanteerde is het invoeren van een bestelstop voor nieuwe leaseauto’s. Einde-contractauto’s worden niet vervangen en aflopende contracten worden, waar mogelijk, verlengd. Volgens Van Daalen zijn er nu genoeg stilstaande lease- of poolauto’s beschikbaar die kunnen worden ingezet waar nodig. “Tel daarbij op de leaseauto’s die misschien eens per week worden gebruikt voor een boodschap. Hoe erg is het dan om bijvoorbeeld een leaseauto van een werknemer tijdelijk te vervangen door een poolauto?”

BRANDSTOFVOORSCHOTTEN EN HERCALCULATIE

Maar ook voor het bestaande wagenpark zijn er maatregelen. Bijvoorbeeld het afschaffen van brandstofvoorschotten, waarbij vooraf de brandstofkosten worden betaald voor het eerder opgegeven (geschatte) aantal kilometers. “Die kilometers worden veelal niet meer gemaakt, beter zou zijn de brandstofkosten achteraf te betalen op basis van werkelijk getankte liters. Of als leasemaatschappijen daar moeilijk over doen, per maand afrekenen in plaats van per kwartaal. Dat komt de cashflow van een bedrijf direct ten goede.” Datzelfde geldt overigens ook voor OV-abonnementen. Die moeten fleetowners per direct cancelen en gewoon per rit gaan afrekenen, bijvoorbeeld via een mobiliteitspas. “Dat scheelt in veel geld”, aldus Van Daalen.

Lees hier het gehele artikel.