Fleet management vraagt om overzicht

Referenties

08.05.20

Terug naar overzicht

Nieuw mobiliteitsmodel voor Randstad

‘Ontbundelen, maar dan?’

Uitzendbureau Randstad wil in 2018 de dienstverlening van hun verschillende leasepartners ontbundelen. De contracten lopen eind dat jaar af. Alle werkmaatschappijen in Europa, ook Randstad Groep Nederland, gaan er in mee. Randstad selecteert vervolgens leasemaatschappijen die op basis van concurrentie individuele orders kunnen scoren. 

De vraag van Randstad

Via een request for proposal zoekt Randstad Groep Nederland een fleet management organisatie die het leaseproces in beheer kan nemen en rekening houdt met de ontbundeling. De vraag: realiseer een nieuw mobiliteitsmodel in de vorm van één gestroomlijnd proces voor het hele fleetmanagement, met optimale dienstverlening. Zorg daarbij voor een zo laag mogelijke total cost of ownership en een zo hoog mogelijke tevredenheid voor klant en leaserijders.

De oplossing van Fleet Support

In eerste instantie betekent de ontbundeling meer uitdaging. Het beheer van data, informatie en communicatie rondom het wagenparkbeheer, met z’n vele facetten en vanuit verschillende bronnen, is complex. Randstad brengt deze uitdaging onder bij Fleet Support. Door te kiezen voor de veiligste, ISO 270001 gecertificeerde IT-infrastructuur van Fleet Support houdt Randstad grip op de kosten en de tevredenheid van de leaserijders. 

Het resultaat

Fleet Support voert deze regisseursrol sinds begin 2019 voor Randstad uit. Na een lange periode met één leverancier is het even wennen aan de nieuwe constructie. Maar na enkele maanden warmdraaien verloopt de dienstverlening soepel en sturen we actief op de beste service tegen de beste prijs. Met succes, het nieuwe model heeft zich inmiddels bewezen. 

Mobiliteit blijft meebewegen 

Randstad ademt volop dynamiek in wagenpark- en mobiliteitsmanagement. De verschillende onderdelen hebben allemaal hun eigen, veranderende behoeften. Mede door dagelijks contact met de belangrijkste stakeholders bij Randstad kunnen we de mobiliteit van Randstad naar een steeds hoger niveau tillen, en alert op ontwikkelingen inspelen. Zo blijft mobiliteit bij Randstad optimaal in beweging en future-proof. 

Terug naar overzicht