Stageopdracht ‘Benchmark Car & Mobility Policies’

Mobiliteit. Iedere onderneming heeft er op één of andere manier wel te maken. Of het nu gaat om een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, het beschikbaar stellen van leasefietsen en -auto’s, voertuigen noodzakelijk voor de bedrijfsvoering (denk aan bedrijfswagens) of het bieden van integrale mobiliteitsoplossingen.

Het inkopen, organiseren en uitvoeren van de mobiliteit vereist veel kennis (HR, Inkoop, Finance, Juridisch, Operationeel) en is bij veel organisaties een top 5 kostenpost. Daarnaast is het een activiteit met veel betrokken partijen en leveranciers en kent veel handelingen en verplichtingen. Niet alleen voor de werkgever, maar ook voor de werknemer. Veelal wordt bij aanvang van indiensttreding hier onderling afspraken over gemaakt. De basis voor deze afspraken is nagenoeg altijd vastgelegd in een mobiliteitsregeling (policy) of specifieker, een car policy als onderdeel van het personeelsbeleid. Zo’n policy is een vertaling van beleid en regels die het bedrijf heeft opgesteld en die in lijn zijn met de strategie van het bedrijf. Bijvoorbeeld, wanneer een bedrijf wil verduurzamen, zou dit tot uiting moeten komen in de keuzemogelijkheden voor de werknemer door bijvoorbeeld te kunnen kiezen voor een elektrische (lease)auto.

Elke organisatie krijgt echter ook te maken met veranderingen. Veranderingen in strategie, veranderingen in bedrijfsdoelstellingen, verandering in bedrijfsvoering, overnames, maar ook als gevolg van wet- en regelgeving, nieuwe ontwikkelingen in de markt en in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van COVID-19, Het Klimaatakkoord, nieuwe fiscaliteit, etc. Al deze veranderingen kunnen effect hebben op het personeelsbeleid dat de werkgever voert en daarmee dus ook op het onderliggende mobiliteitsbeleid. Veel werkgevers hebben moeite om van deze veranderingen een vertaalslag te maken naar een modern mobiliteitsbeleid dat een belangrijke bijdrage levert aan de organisatiedoelstellingen. Fleet Support wil zich daarin verder in onderscheiden en
daar kun jij ons bij helpen.
 

Wat is jouw opdracht

Je gaat ons ondersteunen met het analyseren en benchmarken van car / mobility policies van klanten en prospects. Met deze schat aan informatie zijn wij in staat onze klanten en prospects te adviseren en inzicht te geven in hoe hun beleid zich verhoudt ten opzichte van hoe hun branchegenoten de mobiliteit voor hun werknemers hebben georganiseerd.

Je voert daarbij minimaal de volgende werkzaamheden uit:

 • Verzamelen van car / mobility policies van onze klanten en uit de markt;
 • Opstellen van een database file waarin alle afspraken, voorwaarden van de verzamelde policies worden opgenomen;
 • Uitvoeren van analyses en benchmarks op de database;
 • Nieuwe klanten begeleiden bij het implementeren van XPOfleet

 

Wat ga je opleveren voor ons?

Je levert minimaal de volgende zaken op:

 • Een database met daarin alle car / mobility policies, uitgesplitst per deelonderwerp (bijvoorbeeld autokeuze, eigen bijdragen, kosten voor werknemer, etc.)
 • Een benchmarkrapport waarin per branche de specifieke kenmerken, overeenkomsten en verschillen worden weergegeven met betrekking tot mobiliteit.
 • Een interne presentatie met de uitkomsten en belangrijkste conclusies.

 

Deze competenties neem je mee:

 • HBO/WO niveau (voorkeur HTS Autotechniek, IVA, Bedrijfseconomie of HR)
 • Je toont eigen initiatief
 • Je bent leergierig en enthousiast
 • Je bent analytisch
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent ervaren met Microsoft Office (met name Word, Excel, PowerPoint)

NB: Voor deze opdracht is het gewenst dat je gemiddeld 2 werkdagen per week tijdens kantooruren (tussen 08:00 en 17:00u) aanwezig bent op kantoor aan de Meander 901 in Arnhem. In het bedrijfspand worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je ontvangt een vergoeding van €300 per maand
 • Je wordt begeleid door de Manager Business Development
 • Je gaat samenwerken met enthousiaste collega’s
 • Je krijgt korting op je lunch in ons gezellige bedrijfsrestaurant

Ontstaat er tijdens de opdracht een wederzijdse klik? Dan biedt Fleet Support jou de mogelijkheid om door te groeien naar een positie, bijvoorbeeld als junior consultant of management trainee.

 

Start en duur van de opdracht

 • Startdatum: zo snel mogelijk
 • De opdrachtduur bedraagt minimaal 3, maximaal 6 maanden

 

Overige informatie of interesse?

Neem contact op met Eric Westdorp, Manager Business Development via +31 (0) 6 24 36 10 88 of via e.westdorp@fleetsupport.com.

Gezien het karakter van de opdracht is dit een periodiek, jaarlijks terugkerende opdracht. Dus heb je wel interesse, maar komt de opdracht qua timing nu niet goed uit voor jou? Neem ook dan gerust contact op.

  Solliciteer direct