Fleet Support interim Fleet Manager : la solution pour une gestion de flotte continue

Tot het omvangrijke dienstenpakket van Fleet Support behoort de mogelijkheid van een interim-wagenparkbeheerder. Ook Brunel, een internationale detacheerder die flexibele en structurele (personeels)oplossingen verzorgt, maakt hier gebruik van. Ingrid van Kasteren is Manager Facility bij Brunel Nederland en vertelt waarom haar werkgever en zij enorm geholpen zijn met die dienst van Fleet Support.

“In verband met een langere afwezigheid van onze eigen wagenparkbeheerder, hebben we een beroep gedaan op Fleet Support", begint Ingrid. “Een fulltimefunctie van 40 uur in de week, dat doet een collega er immers niet even bij. We hebben twee keer eerder gebruikgemaakt van een interim-wagenparkbeheerder via Fleet Support en dat is toen prima bevallen.”

Prettige samenwerking door ervaring en goede match

Interim-wagenparkbeheerder René Bruinsma bevalt uitstekend. Ingrid: “Hij heeft heel veel werkervaring, waardoor hij al snel zelfstandig aan de slag kon. Er zijn bedrijfsspecifieke ‘regels’ die extra aandacht vragen, maar de standaard operationele werkzaamheden pakte hij vlot op. En niet onbelangrijk: René is een prettig persoon om mee samen te werken en past heel goed in ons team. Wat ook heel fijn is, is dat er nu een collega bij is gekomen die met een andere bril op naar bepaalde zaken kijkt, zoals of werkprocedures wellicht efficiënter kunnen. Deze meerwaarde vind ik heel prettig en krijg je er extra bij.”

Nog meer focus!

Door de groeiende vraag naar tijdelijke ondersteuning is binnen Fleet Support Maaike Appelboom gestart om de afdeling ‘interim-support’ op te zetten. Ingrid: “Wij merken dat er nu nog meer focus is op het gebied van interim-wagenparkbeheer. We hebben met Maaike een vast aanspreekpunt die zich volledig kan inzetten op dit vlak. Dit heeft een positief effect op de samenwerking en onderlinge communicatie”.

Denken in oplossingen

Ingrid kan de interim-wagenparkbeheerder van Fleet Support van harte aanbevelen. “Absoluut. Het contact met Maaike Appelboom verloopt goed en ze denkt mee in oplossingen. In eerste instantie was door Fleet Support doorgegeven dat we een maand van tevoren moesten laten weten wanneer we de inzet willen afschalen, maar dat is voor ons niet mogelijk. Maaike heeft daarop toegezegd dat we dit nu in goed overleg kunnen aangeven en dat we geen opzegtermijn van een maand meer hebben. We waarderen deze flexibiliteit enorm.”

Meer weten? Lees hier over de interim-wagenparkbeheerder van Fleet Support.

Over Brunel

Brunel levert flexibele en structurele (personeels)oplossingen voor klanten binnen de vakgebieden Engineering, Finance & Risk, IT, Legal en Marketing & Communicatie. Brunel bestaat sinds 1975 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met ruim 12.000 medewerkers in 44 landen, waaronder Nederland. Het Nederlandse hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

Het wagenpark van Brunel in Nederland bestaat uit zo’n 282 leaseauto’s en 215 huurauto’s. De huurauto’s worden ingezet voor collega’s met een tijdelijk contract en die op projectbasis werken. Medewerkers kunnen kiezen uit een benzineauto of een elektrische auto. Dieselauto’s kunnen al een aantal jaren niet meer besteld worden.

Per 2025 wil Brunel alleen nog elektrische auto’s aanbieden. Ongeveer de helft van de huidige bestellingen betreft een elektrische auto. Voor 2030 streeft Brunel een ‘zero emission’-wagenpark na.