Duurzame mobiliteit is de nieuwe norm en niet meer weg te denken. Het mobiliteitslandschap evolueert snel en het beheer van mobiliteit heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Maar wat betekent dit voor uw organisatie? Waar moet u rekening mee houden bij het inkopen van duurzame mobiliteit? 

In onze whitepaper leest u meer over de uitdagingen rondom wagenparkbeheer, de zoektocht naar een geschikt mobiliteitspartner, de inkoopstrategie en we geven enkele praktijkvoorbeelden. 

Uitdagingen in hedendaags wagenparkbeheer

De noodzaak om het wagenpark duurzamer en flexibeler te maken, terwijl de kosten stijgen, vormt een complexe balans. Het bepalen van de juiste inkoopstrategie kan een flinke uitdaging lijken. Onderwerpen waar u rekening mee moet houden zijn:

1. Elektrificatie en regelgeving

Wet- en regelgeving stimuleren de overstap naar elektrische personenauto's en bedrijfswagens. Vanaf 2025 is er in veel gemeenten sprake van zero-emissiezones met grote gevolgen voor de bereikbaarheid. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Bent u nog bereikbaar? Kunnen uw medewerkers het werk nog wel uitvoeren? 

2. Uitbreiding van het EV-aanbod

Het is makkelijk om overweldigd te raken door het grote aanbod aan (elektrische) voertuigen die in korte tijd de mobiliteitsmarkt betreden hebben. Hoe maakt u de vergelijking? Welke keuze is verstandig voor uw organisatie?

3. Laadinfrastructuur en dienstverlening

Het beheren van een wagenpark omvat nu ook de levering, installatie en het onderhoud van thuislaadinfrastructuur. Dit vereist een brede kennis en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen.

4. Kostenstijging

De onderhoudskosten van auto's zijn het afgelopen jaar met 8% gestegen, wat een uitdaging vormt voor kostenbeheersing en budgetten. Ook leasetarieven zijn onderhevig aan forse stijgingen. Hoe houdt u hier grip op?

5. Diversiteit aan mobiliteitsoplossingen

Naast traditionele leaseauto's spelen ook leasefietsen, mobiliteitsbudgetten, OV en deelmobiliteit een grotere rol. Deze diversiteit is duurzaam, maar het kan overweldigend voelen om al deze mobiliteitsoplossingen naast elkaar te beheren.

6. Duurzaamheid en uitvoering

Het naleven van duurzaam mobiliteitsbeleid botst vaak met interne belangen van verschillende afdelingen binnen een organisatie. Hierdoor kan het lastig zijn om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, ondanks de wens om hierop in te spelen.

De zoektocht naar een geschikte mobiliteitspartner

In het huidige complexe landschap van wagenparkbeheer is een betrouwbare mobiliteitspartner van onschatbare waarde. Integraal mobiliteitsmanagement staat bij Fleet Support centraal in onze aanpak. 

We begrijpen ook dat duurzaamheid meer is dan alleen het beheren van een vloot elektrische voertuigen. Het gaat om het omarmen van een breed aantal mobiliteitsoplossingen die de impact op het milieu verminderen, de efficiëntie verhogen en tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van uw organisatie. Wij helpen u hier graag mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Inkoop van duurzame mobiliteit - stappenplan

Het inkopen van duurzame mobiliteit vraagt een holistische benadering. Wij kijken naar het hele speelveld. De stappen die wij samen met u zetten: 

 

  1. Analyse huidige situatie (behoeften en doelstellingen)
  2. Advies over mogelijke mobiliteitsoplossingen, o.a. EV, fiets, hybride OV, deelauto's, laadpaalinfrastructuur etc.
  3. Leverancierselectie / aangaan van partnerships
  4. Implementatie nieuw beleid / nieuwe oplossingen
  5. Monitoring, rapportage en optimalisatie

Wij helpen u graag!

Bij Fleet Support geloven we in een partnerschap. Samen werken aan de best mogelijke mobiliteitsinvulling.

Is verduurzaming van mobiliteit een hot-topic in uw organisatie? Wilt u eens vrijblijvend van gedachte wisselen over dit onderwerp? Neem contactmet ons op om te ontdekken hoe we samen uw mobiliteitsstrategie kunnen transformeren.

Eerst meer lezen over dit onderwerp? Download dan de whitepaper ‘Het inkopen van duurzame mobiliteit’.

Wilt u graag meer informatie over de inkoop van duurzame mobiliteit ontvangen?

Youri van Gogh
Key Accountmanager Fleet Support
externalId=fleetsupport-duurzame-mobiliteit-inkopen-9.0.1&filter[active]=1

Relevant nieuws

externalId=fleetsupport-duurzame-mobiliteit-inkopen-10.0.1.1.0.1.1&filter[active]=1

Handige documenten

Wij hebben enkele handige en interessante documenten voor u geselecteerd.
externalId=fleetsupport-duurzame-mobiliteit-inkopen-11.0.1.1.0.1.1&filter[active]=1&filter[type]=3

Whitepaper Single vs Multi Vendor

Whitepaper Smart Mobility NL

Brochure FleetSupport NL

Whitepaper GO