Veelgestelde vragen

Geen antwoord gevonden? Neem dan contact met ons op!

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met op via het 
contactformulier of 026 – 353 76 00

externalId=fleetsupport-faq-1.0.2.1.1&filter[active]=1
Hoe kom ik van een traditionele autoregeling naar een modern mobiliteitsbeleid?

Stap voor stap kunnen wij u begeleiden naar een nieuw mobiliteitsbeleid. Vanuit de bedrijfsdoelstellingen / strategie werken we toe naar een praktische en concreet mobiliteitsbeleid. Onze consultants adviseren u graag. Lees er hier meer over. 

Hoe kan ik onze mobiliteit verder verduurzamen?

Wij ondersteunen bedrijven in de transitie naar duurzame mobilteit. Daarbij houden wij rekening met uw bedrijfsactiviteiten, doelstellingen en wensen vanuit de medewerker. Een cocreet stappenplan ‘Move to zero emission’ helpt daarbij. Lees er hier meer over. 

Ons bedrijf heeft meerdere vestigingen in Europa. Wat kan Fleet Support voor ons betekenen?

Fleet Support ondersteunt bedrijven in zowel Nederland als Europa. Zowel op het gebied van Outsourcing van fleetmanagement als Consultancy-opdrachten. 

Wij doen zelf het wagenparkbeheer. Hebben jullie tools/software om dit proces te ondersteunen?

Ja. Wij hebben software om eenvoudig het hele wagenparkproces te managen. Deze software - XPOfleet - is geschikt voor kleinere en grotere wagenparken. Lees er hier meer over. 

Wij willen ons wagenparkbeheer uit handen laten nemen. Kan dat?

Jazeker, dat is mogelijk. Wij gaan graag in overleg om de mogelijkheden te bespreken. Voor kleinere wagenparken is het volledig uitbesteden wellicht minder interessant. Dan is tijdelijke hulp of een software-oplossing eventueel een betere keuze. 

Moet ik interim support voor een bepaalde tijd afnemen?

Afhankelijk van uw eigen behoefte is het mogelijk interim support in te zetten. Dit kan al vanaf 4 uur per week tot 40 uur. 

Ik ben leaserijder, hoe neem ik contact met jullie op?

Voor vragen over de lease-auto kan je veelal direct contact opnemen met de leasemaatschappij. Voor overige diverse vragen is de snelste weg om een mail sturen aan onze klantteams (uwbedrijfsnaam@fleetsupport.com).

Wij hebben een wagenpark met minder dan 250 auto's. Wat kan Fleet Support voor mij doen?

Dat is afhankelijk van de vraag. Ook voor kleinere wagenparken ondersteunen wij in de vorming van een mobiliteitsbeleid en ondersteunen wij bijvoorbeeld in de te nemen stappen richting duurzame mobiliteit. Wilt u meer grip op uw leasetarieven? En inzicht of deze nog wel marktconform zijn? Dan zijn de Price Level Check en Lease Price Checker interessante hulpmiddelen. 

Onze wagenparkbeheerder gaat met pensioen, hoe regel ik goede vervanging?

Een interim wagenparkbeheerder is een goed alternatief voor tijdelijke vervanging. Hij/zij is snel inzetbaar, heeft kennis van zaken en brengt in de praktijk vaak nieuwe inzichten om bijvoorbeeld processen te verbeteren. Lees er hier meer over. 

Hoe moeten wij omgaan met de vergoeding van thuisladen i.v.m. het energieplafond?

Vanaf 1 januari 2023 geldt het energieplafond. Wij adviseren de tarieven zoals opgenomen in het energiecontract van de medewerker aan te houden.

Hoe weet ik of onze leasetarieven niet te hoog zijn?

Leasetarieven fluctueren. Om grip te houden op deze tarieven hebben wij meerdere oplossingen. Voor grotere wagenparken de Lease Rate Monitor. Voor kleinere (<250 voertuigen) is de Lease Price Checker interessant.