Lease Rate Monitor

Werken met één leasemaatschappij heeft veel voordelen. U kunt een groot deel van de operationele beheerprocessen uit handen geven en u krijgt één rapportage, één factuur en één aanspreekpunt. Maar hoe houdt u ondertussen grip op de overeengekomen leasetarieven? En hoe zorgt u dat die niet onnodig worden verhoogd?

Met de door Fleet Support ontwikkelde Lease Rate Monitor (LRM) kunnen we de leasetarieven van nieuw ingezette leaseauto’s controleren en met onze database vergelijken. Is er een afwijking? Dan kunnen we onderbouwd bezwaar maken bij de leasemaatschappij, die de tarieven daarop moet corrigeren. Als dat in uw contract staat ook met terugwerkende kracht. LRM toetst de risicocomponenten van uw leasecontracten zoals restwaarde, reparatie, onderhoud en banden en borgt het prijsniveau er van. 

Deze unieke benchmarkmethode vergelijkt bovendien de prijzen van elk risicocomponent met de gangbare prijsniveaus in de Fleet Support database. Onze database omvat zo’n 65.000 door Fleet Support beheerde leasecontracten, met een veelvoud aan leasecalculaties daarvan.

Aanpassing en creditering

Wijkt het prijsniveau af van het afgesproken prijsniveau, zoals vastgelegd in de nulmeting? Dan moet de leasemaatschappij het tarief vanaf het moment van inzet verlagen. Het resultaat is een creditering over de al verstreken contractperiode en een tariefverlaging voor de resterende maanden. LRM leverde onze opdrachtgevers op deze manier al vele miljoenen aan besparingen op.

Onafhankelijk en objectief

LRM is onafhankelijk, objectief en erkend door de meeste grote leasemaatschappijen. Daarnaast is LRM geaccrediteerd door Deloitte Risk Services als onafhankelijke auditor. Hierdoor bent u in staat de prijsontwikkeling van de risicocomponenten objectief te toetsen en te borgen.

Vrijblijvend advies over de best passende oplossing voor jouw vraagstuk?

Youri van Gogh
Key Accountmanager Fleet Support