Lease Price Checker dé check voor de juiste prijs!

De Lease Price Checker is dé tool voor prijsborging gericht op middelgrote vloten (ca. 50 tot 250 auto’s). Het geeft inzicht in de marktconformiteit van uw leasetarieven.

Werkt u met één leasemaatschappij? Dat biedt efficiencyvoordelen en neemt werk uit handen. Echter, het heeft ook een nadeel; bij het bestellen van een nieuwe leaseauto is het niet altijd duidelijk of het leasetarief marktconform is. Er is namelijk geen prijsvergelijk met een andere aanbieder.

Met de Lease Price Checker toetsen wij de leasetarieven van uw nieuwe leasecontracten. We benchmarken het prijsniveau met vergelijkbare objecten binnen onze onafhankelijke database. Als blijkt dat het leasetarief afwijkt van de benchmark is dat een goede reden om met de leasemaatschappij in gesprek te gaan en de leasetarieven te laten corrigeren.

Besparing op leasekosten

Onze ervaring leert dat met de Lease Price Checker u enkele procenten per jaar bespaart. U bent verzekerd van marktconforme prijzen en door deze methode van prijsborging kunt u blijven werken met één leverancier. Dat biedt veel voordelen en biedt maximale ontzorging.

De Lease Price Checker geeft inzicht hoe uw leasetarieven zich ontwikkelen ten opzichte van de benchmark. Het is een onafhankelijke en objectieve tool en geeft advies over de kosten van uw wagenpark.

De Lease Price Checker bestaat uit:

  • Implementatie en nulmeting
  • Twee tot vier keer per jaar controle van de leasetarieven van nieuw ingezette auto’s
  • Rapportage en advies

Optioneel ondersteunen wij ook bij de controle van de prijsmatrices bij nieuw ingezette voertuigen en bij de leasetarieven van hercalculatie.

Groter wagenpark?

De Lease Price Checker is een geschikt prijsborgingsinstrument voor wagenparken tot 250 auto’s. Werkt u met een groter wagenpark en wilt u grip houden op uw leasetarieven? Dan is onze Lease Rate Monitor (LRM) het juiste instrument.

De Lease Rate Monitor kijkt, in vergelijking met de Lease Price Checker naar de risicocomponenten van uw leasecontracten zoals restwaarde, reparatie, onderhoud en banden en borgt het prijsniveau er van. Deze unieke benchmarkmethode vergelijkt bovendien de prijzen van elk risicocomponent met de gangbare prijsniveaus in de Fleet Support database. Werkt u met een internationaal wagenpark? Lees dan meer over de International Lease Rate Monitor (i-LRM)

Vrijblijvend advies over de best passende oplossing voor jouw vraagstuk?

Youri van Gogh
Key Accountmanager Fleet Support