Elektrisch wagenpark

Er rijden binnenkort meer dan een half miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Een groot deel daarvan wordt gebruikt voor zakelijke mobiliteit. Maar hoe zit het met de betaalbaarheid van de elektrische auto? In ons whitepaper geven we meer inzicht in:

• De belangrijkste ontwikkelingen over het thema elektrisch rijden
• Waar op te letten bij het kiezen van laadpas en laadpasaanbieder
• Hoe kunt u omgaan met thuisladen en thuislaadvergoedingen
• Voorbeeldberekening en klantcase 

Ontwikkelingen rondom EV

Elektrische voertuigen en bijbehorende laadinfrastructuur zijn volop in ontwikkeling. Het aantal laadpunten neemt snel toe in binnen- en buitenland en de actieradius van EV’s verbetert snel. 

Deze positieve ontwikkelingen brengen ook uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld netgcongestie. Door de enorme vraag naar elektriciteit kan er een tekort ontstaan. Nieuwe technieken helpen om dit probleem te voorkomen.

Transparantie is gewenst

Sturen op kosten is belangrijk voor wagenparkbeheerders, de inkoopmanager en finance manager. Maar hoe zit het precies met elektrische auto’s en laadpassen? De kostenopbouw blijkt verre van transparant. 

Kijkend naar laadkosten dan zijn deze opgebouwd uit meerdere elementen. Een stroomtarief, starttarief, transactiekosten, blokkeerkosten en roamingkosten. Per laadpasleverancier verschillen de tarieven. Hoe gaat u daar mee om? Lees dit en nog veel meer in het whitepaper.

Direct downloaden

Meer handige downloads

Wij hebben enkele handige en interessante documenten voor u geselecteerd.
f83567e7-7ced-40b0-a918-e12f929e4845,63fd57fb-ff46-4e7b-bb05-5d3605148e82,a0b8977c-59c2-4dc6-8ec5-25e1c82238f8

Whitepaper Ga toch fietsen

Whitepaper - Inkopen duurzame mobiliteit

Whitepaper - 10x grip op mobiliteitskosten