Fleet & Mobility Scan: dit is waarom regelmatige evaluatie essentieel is

In de dynamische wereld van zakelijke mobiliteit is het noodzakelijk om niet alleen vooruit te denken, maar ook regelmatig terug te blikken. Het periodiek beoordelen van uw mobiliteitsbeleid en leaseregeling is geen luxe, maar eerder een strategische zet om uw bedrijfskosten onder controle te houden en uw wagenpark zo efficiënt mogelijk te beheren. Dit proces van herziening maken wij eenvoudig toegankelijk met de Fleet & Mobility Scan.

Meebewegen met verandering

De tijden veranderen en uw mobiliteitsbeleid moet daarin meegaan. Een leaseregeling die vijf jaar geleden perfect leek te passen, kan nu verouderd en ineffectief aanvoelen. Werknemers verwachten flexibiliteit, milieubewuste opties en technologische integratie in hun zakelijke mobiliteitservaring. Door uw mobiliteitsbeleid regelmatig te herzien, kunt u ervoor zorgen dat het aan de behoeften van uw werknemers blijft voldoen en uw bedrijfsdoelen ondersteunt.

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 70% tot 80% van de bedrijven van plan is om dit jaar hun mobiliteitsregeling te herzien. Dit benadrukt het groeiende bewustzijn van het belang van een actueel en relevant mobiliteitsbeleid. Onze oplossing, de Fleet & Mobility Scan, biedt een gestructureerde aanpak om uw lease-/mobiliteitsregeling te evalueren en te optimaliseren. Met behulp van onze gedetailleerde checklist worden alle componenten van uw mobiliteit/wagenpark getoetst. 

Een wendbaar mobiliteitsbeleid

Het idee achter de Fleet & Mobility Scan is simpel maar effectief. We raden aan om uw mobiliteitsbeleid om de drie à vier maanden te scannen en te evalueren. Hierdoor kunt u snel inspelen op veranderingen en nieuwe kansen grijpen. Deze regelmatige evaluatie stelt u in staat om de kosten en voordelen van uw huidige leaseregeling in balans te houden.

Een actueel probleem is dat steeds meer bedrijven te maken krijgen met stijgende leasetarieven. Het verschil tussen de leasetarieven bij de start van een contract (na bijvoorbeeld een tender) en de huidige leasetarieven kan fors verschillen. Dit prijsverschil kan na verloop van tijd aanzienlijk oplopen en leiden tot onverwachte financiële lasten. Door frequente beoordelingen kunt u dit probleem detecteren en aanpakken voordat het een grote financiële impact heeft.

Optimaal wagenparkbeheer: Ontdek onze Fleet & Mobility Scan

Met onze Fleet & Mobility Scan bieden we een reeks scans aan om uw situatie grondig te analyseren. De Fleet & Mobility Scan is de meest uitgebreide optie die we aanbieden. Met deze scan krijgt u niet alleen helder inzicht in de marktconformiteit van uw mobiliteitsregeling en de bijbehorende kosten, maar verkrijgt u ook een diepgaand begrip van uw huidige situatie en identificeren we gebieden die geoptimaliseerd kunnen worden. Onze analyse omvat onder andere:

  • Beleid: We toetsen uw mobiliteitsbeleid en voorzien u van waardevolle adviezen en aanbevelingen.
  • Beheer: We zoomen in op uw beheersituatie en bieden inzichtelijke adviezen en aanbevelingen.
  • Exploitatie: We analyseren diverse overzichten en rapportages om uw exploitatie te begrijpen.
  • Duurzaamheid: We evalueren uw huidige CO2-uitstoot en duurzaamheidsbeleid.
  • Kosten: We brengen niet alleen uw huidige kosten in kaart, maar identificeren ook het potentieel voor besparingen.

    Met onze Fleet & Mobility Scan streven we ernaar om u een volledig beeld te geven van uw huidige mobiliteitsbeleid en wagenparkbeheer. Deze diepgaande analyse stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die uw bedrijf kunnen helpen kosten te besparen, efficiënter te opereren en te voldoen aan de veranderende behoeften van uw werknemers en de markt. Onze expertise staat tot uw beschikking om u te begeleiden bij het creëren van een mobiliteitsbeleid dat niet alleen de huidige uitdagingen aanpakt, maar ook klaar is voor de toekomst.

Van verrassingen naar strategische kansen

Bedrijven komen vaak voor verrassingen te staan wanneer ze hun mobiliteitsbeleid en wagenparkbeheer niet regelmatig evalueren. Laat ons u helpen om deze verrassingen om te zetten in strategische kansen. Met de duidelijke inzichten die we bieden, kunt u niet alleen kostenoptimalisatie realiseren, maar ook nieuwe kansen benutten en de tevredenheid van uw werknemers vergroten.

Wij denken graag met u mee en bieden ondersteuning om uw mobiliteitsbeleid te optimaliseren en uw wagenparkbeheer te stroomlijnen. Voor meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen met onze Key Accountmanager Youri van Gogh, via y.vangogh@fleetsupport.com. Samen kunnen we uw bedrijf naar een meer efficiënte en meer succesvolle mobiliteitstoekomst leiden.

Relevant nieuws