Muto: het alles-in-één platform voor mobiliteitsbeheer

XPOfleet, de marktleider op het gebied van fleet en mobility management software, lanceert Muto. Muto is een innovatief mobiliteitsplatform waarmee je alle vormen van zakelijke mobiliteit beheert. Van auto tot fiets en van mobiliteitskaart tot zelfs de laadpaal thuis. Muto houdt ook leveranciers, contracten en budgetten bij, allemaal in één naadloze omgeving.

Ooit ontworpen om een wagenpark te beheren, kan veel mobiliteitsmanagementsoftware moeilijk omgaan met de brede waaier aan zakelijke mobiliteitsdiensten van vandaag de dag. Het resultaat is dat Fleet Managers, HR-Managers en Finance- en Procurement-afdelingen al die nieuwe mobiliteitsvormen onderbrengen in aparte beheersoftware. Sterker nog, veel mobiliteitsmanagers werken nog traditioneel met Excel-sheets: foutgevoelig en tijdrovend.

Meebewegen met de tijd

XPOfleet, de marktleider op het gebied van fleet en mobility management software, lanceert nu een mobiliteitsplatform waarin wél plek is voor het beheer van alle soorten mobiliteitsvormen. Muto heet het. Dat Muto is afgeleid van het Latijnse woord voor veranderen is niet toevallig. Muto beweegt als alles-in-één platform voor mobiliteitsbeheer mee met de snel veranderende mobiliteitswensen in organisaties. Muto zet namelijk alle werknemers, voertuigen, mobiliteitsdiensten, contracten en leveranciers overzichtelijk naast elkaar. Alles naadloos in één web-based omgeving.

Eric van Bael, CEO van XPOFleet, gelooft dat Muto een ware game-changer is: “De combinatie van een gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten én de mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen op het gebied van duurzame zakelijke mobiliteit, is uniek."

De medewerker staat centraal

Muto is een platform waar de medewerker centraal staat. Het wordt zelfs mogelijk dat de medewerkers zelf hun mobiliteitsplan samenstellen. Muto geeft aan wat hun budget is (en de impact op hun salaris), waarna ze de mobiliteitsmix kiezen die past bij hun behoeften. Een dergelijk flexibel mobiliteitsbeleid verhoogt de werknemerstevredenheid aanzienlijk. Niet gek in tijden van schaars bekwaam personeel. 

Eenvoudig beheer en overzicht 

Muto is makkelijk in het gebruik en bovendien een veilige vorm van databeheer. Muto wordt 100% gehost in Europa. Muto neemt het grootste deel van de invoer van gegevens en administratieve taken uit handen. Grote gegevensbestanden importeren is een fluitje van een cent, mede door koppelingen en integraties met systemen en leveranciers. Diverse dashboards geven relevante inzichten zoals trends en deadlines. 

Gratis proberen

Muto staat sinds 22 mei 2024 live. De gratis versie biedt de mogelijkheid om alle functies van Muto uit te proberen tot een aantal van 10 medewerkers. Voor grotere bedrijven geldt een tijdelijke introductieprijs van 2 euro per werknemer per maand, onafhankelijk hoeveel assets (auto, fiets, mobiliteitskaart, laadpaal) de werknemer gebruikt. Ook uniek: het platform verbetert zich elke dag. Op basis van opmerkingen vanuit de gebruikerscommunity krijgt Muto er steeds nieuwe functies bij en breiden bestaande functies zich uit.

Over XPOfleet

Muto is een product van XPOfleet, de marktleider op het gebied van fleet-en mobility management software. Als dochter van Fleet Support, maakt XPOfleet onderdeel uit van AutoBinck Group, waar onder meer ook Mobinck en SnappCar onder vallen. AutoBinck Group is met 1.700 werknemers een grote en gerenommeerde speler binnen de mobiliteitswereld.

Relevant nieuws