Samen op weg naar duurzame mobiliteit

Bij Fleet Support zijn wij veel bezig met het effect van mobiliteit op de omgeving. Wagenparkbeheer is constant in beweging. Groen en elektrisch rijden wordt steeds meer de norm. Hierin bewegen wij graag met u mee. Een duurzaam wagenpark gaat prima samen met goed werkgeverschap, efficiency en gemak. Met “Move to zero emission” zetten wij de volgende stap om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Lees meer over hoe wij dit doen in onze whitepaper. Download de paper hier

 

Waarom verduurzamen?

Overheidsmaatregelen voor het gebruik van bedrijfsauto’s worden strenger, waardoor benzine- en dieselauto’s minder aantrekkelijk worden voor u als werkgever. Vanaf 2022 worden milieuzones in veel Nederlandse steden nog strenger. Vijf jaar later worden in de zero-emissiezones van bijna 40 steden alleen nog uitstootvrije bestelbussen toegelaten. Een goed moment dus om nu al op zoek te gaan naar een manier waarop uw wagenpark toekomstbestendig blijft.

Door te kiezen voor een duurzaam wagenpark wordt de invloed van CO2-uitstoot verlaagd en beschermen wij tegelijkertijd de ecologische en menselijke gezondheid. Naast een gezonder lucht- en leefklimaat levert kiezen voor een lagere uitstoot ook lagere energiekosten op, bijvoorbeeld door te kiezen voor elektrische wagens. Bij een middelgroot bedrijf levert dit door een lagere fiscale bijtelling al snel financieel voordeel op.

 

De weg naar een duurzamer wagenpark 

Welke fiscale regels gelden er en welke subsidies zijn er beschikbaar? Zijn er wel e-LCV’s voor mijn sector? Hoe gaan wij efficiënt om met gebruik van de laadplekken en beschikbare energiecapaciteit? Allemaal vragen waar u wellicht mee zit. Op al deze vragen en meer hebben wij een antwoord. Met “Move to zero emission” helpt Fleet Support uw bedrijf om uw wagenpark duurzamer en groener te maken.

 

Met "Move to zero emission" wordt een stappenplan doorlopen dat aansluit op maatschappelijke doelstellingen en duurzaamheidsambities, zonder de bedrijfsprocessen uit het oog te verliezen. Hiermee vergroot de betrokkenheid en bereidwilligheid van medewerkers om zich in te zetten voor duurzamer rijden:

 

 1. Bewustwording
  Wat is de impact van milieuzones op uw bedrijfsvoering en wat zijn de duurzaamheidsambities van uw bedrijf? Heeft u voldoende kennis en middelen in huis om hiermee aan de slag te gaan?
 2. Meten en analyseren
  Stel scenario’s op met toekomstgerichte oplossingen voor uw wagenpark, aan de hand van datagedreven onderzoek. 
 3. Beleid bepalen
  Op basis van een analyse van het gebruik, worden de aanbevelingen omgezet in doelstellingen.
 4. Inkopen en implementeren
  Zodra het beleid duidelijk is dient het nieuwe auto(keuze)beleid als startpunt voor de zoektocht naar partijen die invulling kunnen geven aan deze doelstellingen.
 5. Monitoren en ondersteunen
  Het uitvoeren van nieuwe mobiliteit kan ingewikkeld zijn. Fleet Support ondersteunt op operationeel gebied bij de overstap naar elektrisch rijden en het monitoren van de voortgang.
 6. Bijsturen en optimaliseren
  Er komen constant nieuwe, groene oplossingen op het gebied van mobiliteit bij. Wij denken met u mee over de optimalisatie van TCO/TCM en werknemerstevredenheid.

 

Fleet Support helpt u te verduurzamen

De weg naar een milieubewust wagenpark is een belangrijke route. Deze weg hoeft u niet alleen te bewandelen. Fleet Support heeft drie verschillende pakketten beschikbaar die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden op het gebied van verduurzaming:

Connect

Maak een bewuste start met de verduurzaming van uw wagenpark. Fleet support ondersteunt u tijdens het begin van uw reis. Zo helpen wij om bewustzijn te creëren en helpen wij om concrete doelstellingen op te stellen. Op deze manier kan u zelf de volgende stap richting groener vervoer zetten.

Charge

U bent op de hoogte van de voordelen van elektrisch rijden en heeft concrete duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld. Wij ondersteunen u door deze doelstellingen te vertalen naar een overzichtelijk auto(keuze)beleid. Op deze manier vloeien uw ambities moeiteloos over in de inkoop en uitvoering van duurzame bedrijfsvoering.

Power-up

Uw wagenpark is zo goed als volledig elektrisch, maar u wilt een stap maken in uw duurzaamheidsambities? Fleet support onderzoekt de nieuwste marktontwikkelingen voor u en vertaalt deze in praktische adviezen. Dit wisselt van alternatieven voor huidige implementaties, tot optimalisatie van inkoop en dienstverlening met externe partijen. 


Zet samen met Fleet Support de volgende stap op het gebied van duurzame mobiliteit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden voor uw wagenpark.

Relevant nieuws