Welkom!

Op deze pagina vraag je als medewerker van Stedin een kaart aan om met het openbaar vervoer te reizen. De kaart, een NS Business Card, gebruik je voor woon-werk verkeer, van je woonadres naar je werklocatie, en/of voor je zakelijke reizen. In de portal staan verschillende mogelijkheden.

Mogelijkheden

Leaserijders Stedin: Rijd je in een leaseauto dan vraag je een NS-kaart voor leaserijders aan. Als je hebt afgezien van een leaseauto, kies dan voor het abonnement dat bij het OV+ budget hoort. De ‘Lease-autoregeling’ is van toepassing, klik hier voor deze regeling.

Overige OV aanvragen Stedin: Vraag je een NS-kaart aan voor je woon-werk verkeer of een zakelijk verkeer, dan is de ‘Bedrijfsregeling’ van toepassing. Klik hier om naar de regeling te gaan.

Wanneer zakelijk of woon-werk?: Het is misschien niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen woon-werk en zakelijke reizen. Daarom lichten we dat ook nog even toe.

  • Je  woon-werk reis is de reis die je aflegt van je woonadres naar je standplaats. Voor zover je die reis (of delen daarvan) met bus, tram, trein of metro reist zijn én je op grond van de HR Bedrijfsregeling in aanmerking komt voor vergoeding van die kosten, zijn die OV kosten voor onze rekening. Eventuele aanvullende kosten die je bij die reist maakt, zoals gebruik van een OV-fiets of kosten voor een fietsenstalling bij het station, zijn voor eigen rekening. Ook toeslagen zoals de toeslag voor de IC direct trein zijn vergoeden we niet.
  • Een reis is zakelijk wanneer je – vanwege je werk – naar een ander plek moet reizen dan je standplaats. Bijvoorbeeld naar een teammeeting of training op een externe locatie. Het kan zijn dat je daar direct vanaf je huisadres naartoe reist. Dan geldt die hele reis als zakelijke reis. Het kan ook zijn dat je er vanaf je werkplek naartoe reist. Dan geldt de reis vanaf je werkplek naar de externe locatie als zakelijk verkeer en de reis van huis naar je standplaats als woon-werkverkeer.

Neem voor hulp bij je aanvraag contact op met de helpdesk van Fleet Support via telefoon 026 – 75 11 460 of mail naar stedin@fleetsupport.com. Toelichting: Radiuz/YOR24 is het label van Fleet Support waar alle Openbaar Vervoer aanvragen en transacties worden ingevuld.

Aanvraag / wijziging OV-kaart

Wat wilt u doen?
Kies hieronder met welk product je wilt reizen
Op welke datum moet deze ingaan?
Gewenste datum van stopzetting
Stopzetting
Verwacht datum vervoerbewijs weer actief
Wat is de reden van het stopzetten?
Anders
Aanhef
Geboortedatum
Personeelsnummer

Ben je nieuw in dienst? Je personeelsnummer kan je vinden in Workday. Dit is de code die achter je naam staat.

E-mailadres

Indien je nog geen zakelijk emailadres heeft, gebruik dan je privémail en wijzig deze wanneer je een zakelijke e-mail hebt.

Telefoonnummer

Wanneer mogelijk een mobiel nummer

Pasfoto

Let op: Hou bij het uploaden van je pasfoto rekening met de volgende vereisten:

  • Upload een foto waar alleen je gezicht op staat
  • Zorg dat je recht in de camera kijkt
  • Je gezicht moet onbedekt zijn
  • Je hebt geen zonnebril op
  • De foto moet scherp zijn en voldoende contrast hebben.
  • Je moet de foto in jpg of jpeg uploaden
Voor woon-werk verkeer gebruikt u nu

Graag willen wij weten van welk vervoersmiddel u op dit moment gebruikt maakt. Dit in verband met een eventueel andere reiskostenvergoeding voor Woon-Werkverkeer