Fleet Support en CarTalk International slaan handen ineen

Fleet Support gaat gebruikmaken van de diensten van CarTalk International, leverancier van voertuiginformatie. De samenwerking is voor Fleet Support een volgende belangrijke stap om internationale klanten optimaal te kunnen bedienen en is op 9 mei jl. bekrachtigd door Eugène Krabbenborg, Managing Director Fleet Support, en Maarten Slagtveld, Managing Director CarTalk International.

De samenwerking met CarTalk International stelt Fleet Support in staat gebruik te maken van internationale voertuigdata, waaronder reparatie- en onderhoudskosten per voertuig, de kosten voor bandenvervanging en in de toekomst ook een inschatting van restwaarden.

Eugène Krabbenborg, Managing Director Fleet Support: ‘Bij de selectie van de dataleverancier hebben we specifiek naar datakwaliteit, -consistentie en (lokale) marktconformiteit gekeken. We vinden het belangrijk dat de data die we gebruiken echt uit de betreffende lokale markt komt. Hierdoor creëren we een zo zuiver en eerlijk mogelijke benchmark op de ontwikkeling van de pricing van leasetarieven. En daar zijn zowel onze internationale klanten als hun leasemaatschappijen bij gebaat.’

Gezamenlijk optrekken

De contractondertekening volgt na een succesvolle pilot van een jaar. Deze richtte zich op de international Lease Rate Monitor (iLRM) van Fleet Support; een tool die afhankelijk is van goede internationale voertuigdata. Het is een treffend voorbeeld van gezamenlijk optrekken, want Fleet Support toetst met de iLRM de marktconformiteit van internationale leasetarieven. Het benchmarken en vervolgens borgen van leasetarieven is belangrijk voor fleetmanagers. Het geeft ze inzicht in het prijsniveau en de zekerheid van marktconforme leasetarieven.

Blijven innoveren

Maarten Slagtveld, Managing Director CarTalk International: ‘De samenwerking tussen Fleet Support en CarTalk International is er één die goed doordacht is en zorgvuldig uitgewerkt. De flexibiliteit en ambitie van beide bedrijven hebben geleid tot de gewenste datalevering en het gebruik hiervan in de dienstverlening van Fleet Support. Het stopt hier qua ontwikkeling niet en wij zullen samen met Fleet Support en onze partners blijven innoveren om de dienstverlening onderscheidend te laten blijven.’

Internationale ambities

De eerste klanten – internationale ondernemingen met een wagenpark van honderden en soms zelfs duizenden leaseauto’s – hebben zich inmiddels aangemeld bij Fleet Support. De samenwerking met CarTalk International sluit aan op de internationale ambities van Fleet Support dat sinds kort ook een kantoor in München heeft. In 2021 zijn de krachten gebundeld met het Belgische Gloriant; met XPOfleet en Mobilitypower een internationale expert in fleetmanagement-software en outsourcing.

Over Fleet Support

Fleet Support, opgericht in 1991, biedt een integraal pakket oplossingen op het gebied van fleet & mobility. Van consultancy, software en interim support, tot volledige outsourcing. Fleet Support is onderdeel van Mobinck, de mobiliteitsdivisie van AutoBinck Group. Het Nederlandse familiebedrijf AutoBinck Group is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt, met veelzijdige ventures gericht op de mobiliteit van vandaag en morgen. AutoBinck Group heeft een omzet van ongeveer 1 miljard euro, is actief in 31 landen en heeft meer dan 1.500 medewerkers.
 

Over CarTalk International

CarTalk International, opgericht in 2018, is leverancier van voertuigdata voor zowel de nationale als internationale markt. De diversiteit aan data alsmede de uitgebreide mogelijkheden om deze tailormade te integreren in de processen van onze klanten, zorgt ervoor dat de mogelijkheden bijna onbegrensd zijn. CarTalk is onderdeel van een groep bedrijven waarvan ook RDW provider A2SP B.V., in- en export dienstverlener VDC en Mivar Group (uitgever van GMS Driver en MiCheck) deel uitmaken.

Relevant nieuws