EIFFEL kiest Fleet Support als mobiliteitspartner

Na een uitgebreide marktverkenning heeft EIFFEL Fleet Support gekozen als mobiliteitspartner. Het wagenpark van ruim 600 auto’s en het beheer van de circa 200 mobiliteitspassen zal volledig aan Fleet Support worden uitbesteed.

 

Service en duurzaamheid
Wie kent ze niet? De opvallende rode EIFFEL-auto’s met logosticker op de achterzijde. De auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en daarmee een belangrijk visitekaartje voor EIFFEL. Niels Schmitz, projectleider Mobiliteit bij EIFFEL: ‘Wij verwachten de komende jaren flink te groeien, het aantal EIFFEL-auto’s op de weg zal alleen maar toenemen. Dat is een kans om stappen te zetten in service, met meer flexibiliteit en een aanbod op maat. Ook duurzaamheid speelt daarbij een rol. Wat ons betreft is een succesvol businessmodel een sustainable businessmodel; wij bekijken continu wat wij kunnen bijdragen aan de wereld om ons heen. Het terugbrengen van de CO2-uitstoot van het wagenpark is een belangrijke doelstelling, elektrificatie helpt daarbij. Ons wagenpark is nu al voor 60 % elektrisch en we zijn zeker nog niet klaar.’

 

Een goede buur …
Vanuit de wens naar meer service en flexibiliteit ging EIFFEL op zoek naar een optimale mobiliteitsvorm voor de toekomst, door onder meer een uitgebreide enquête onder medewerkers te starten. Uiteindelijk werd de juiste vorm gevonden in de samenwerking met Fleet Support. ‘Heel erg gaaf dat EIFFEL behalve een goede buur nu ook onze klant is’, aldus Youri van Gogh, key accountmanager bij Fleet Support. Hij begon eind vorig jaar de eerste oriënterende gesprekken met Niels Schmitz, plezierige gesprekken met als eindresultaat een mooie nieuwe klantrelatie.

 

Next level
Fleet Support zal mobiliteit binnen EIFFEL naar een volgende fase brengen, met een aanbod dat (nog) beter aansluit op de wensen van de medewerkers en efficiënter en effectiever is ingericht. Youri van Gogh: ‘Met een geavanceerd wagenparkbeheersysteem, ons uitgebreide team aan specialisten en door gebruik te maken van de software van XPOfleet* kunnen wij heel efficiënt alle betrokken leveranciers managen en EIFFEL ook voorzien van glasheldere adviezen en flexibele, duurzame mobiliteit. Uiteindelijk draagt dat bij aan het werkgeluk binnen EIFFEL en daarmee de waardecreatie die EIFFEL zo hoog heeft zitten.’

 

* Onlangs nam Fleet Support het Belgische Gloriant bv over, een expert in fleet management software en outsourcing. XPOfleet van Gloriant levert (cloudbased) fleet management software waarmee bedrijven hun wagenpark en andere mobiliteitsdiensten efficiënt kunnen beheren.

Relevant nieuws